Zeearend

White-tailed Eagle
(Haliaeetus albicilla)

Voorkomen : Van Europa tot Noord- Azië, Japan, India, China en in Groenland
Gewicht : 4000-6900 gr.
Spanwijdte : 180-245 cm.
Voedsel: Vis en watervogels, aas .

De Zeearend is in zijn vlucht goed herkenbaar aan zijn brede plank-vormige vleugels, de ver naar voren uitgestrekte kop en de relatief korte, wigvormige staart. Bij volwassen Zeearenden is de staart sneeuwwit. In Noord-Europa hebben beschermende maatregelen de laatste decennia voor een toename van de Zeearendenpopulatie gezorgd. Deze was voorheen sterk uitgedund door o.a. het gebruik van pesticiden. De Zeearend vertoont weinig territoriaal gedrag en trekt niet weg in de winter.

Terug