Wolkopgier

White-Headed Vulture
(Trigonoceps occipitalis)

Voorkomen : Centraal Africa, Senegal, Nubië, Somalië.
Gewicht : ……
Spanwijdte : +- 200 cm.
Voedsel: Aas, kleine (jonge) gewervelde dieren, termieten, vogels

Deze gier heeft in tegenstelling tot andere gieren sterke klauwen en is behalve een aaseter dan ook een goede jager die zelfs flamingo s en jonge antilopen vangt. Typisch aan deze vogel is zijn rode snavel en blauwige washuid. Bovendien kleurt de bleke huid rond zijn ogen rood bij opwinding. Hij leeft een vrij solitair leven in savannen en steppen. Ook kleine groepen (± 10) komen voor. De Wolkopgier drinkt veel en bouwt zijn nest hoog. Bij een karkas wijken alle andere gieren voor hem, behalve de grote Oorgier.

Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *