Woestijnbuizerd

Harris hawk
(Parabuteo Unicinctus)

Voorkomen : Midden- en Zuid- Amerika.
Gewicht : 700-1300 gr.
Spanwijdte : 120 cm.
Voedsel: Haas, konijn, rat, muis, vogels en reptielen.

Woestijnbuizerds zijn geliefd om mee te jagen. Ze jagen op diverse soorten prooi en zijn in vergelijking met andere roofvogels sociaal. Deze vogels kunnen goed “volgen” , mits hiertoe getraind: ze vliegen naar een boom en wachten tot de valkenier voorbij loopt voordat zij naar een volgende boom vliegen. Zo blijven ze tijdens het jagen altijd binnen zichtafstand van de valkenier en hebben ze zelf een goed overzicht op de omgeving. Ze leven in het wild soms in grotere groepen.

Terug