Witruggier

African White-backed Vulture
(Gyps africanus)

Voorkomen : Afrika van Sahara t/m Zuid-Afrika.
Gewicht : 4,15 – 7,20 Kg.
Spanwijdte : 218 cm.
Voedsel: Aas, voornamelijk van groot wild.

De Witruggier is een gier van de oude wereld. Hij bewoont de Afrikaanse vlakten, savannen en enkele woestijngebieden. Deze gieren voeden zich in grote groepen. Vaak zijn meer dan 100 exemplaren rond een enkel karkas te vinden. Na het eten nemen zij vaak een bad; ze houden zich schoon en verzorgen hun veren goed. Hoewel andere giersoorten hun dieet vaak met vruchten en groenten aanvullen, is de Witruggier een strikte vleeseter. Hij maakt ook uitstapjes naar steden en markten, waar hij naar voedselresten zoekt.

Terug

Eén reactie op “Witruggier

  1. Jammer dat we je niet meer in Gaia Zoo kunnen zien. Mij zul je er ook niet meer zien. Gelukkig ben je goed terecht gekomen. Veel succes, en ik hoop toch nog eens van je shows te mogen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *