Witnekraaf

White-necked raven
(corvus albinidus)

Voorkomen: zuidoosten van Afrika.
Gewicht: 760 – 860 g.
Spanwijdte: ~40 cm.
Voedsel: Alleseter, van aas tot fruit, kleine insecten tot kleine schildpadden

Witnekraven zijn hoofdzakelijk klifnesters, en hun habitat in zuidoost Afrika volgt dan ook mooi de klifrijke bergpartijen. Ze hebben de voorkeur aan vochtige gebieden, en komen minder voor in woestijnachtige gebieden. Ze zijn erg territoriaal, en kunnen hun territorium behoorlijk agressief verdedigen tegen soortgenoten en andere soorten vogels.

Terug

Eén reactie op “Witnekraaf

  1. Beste,
    Kweek je soms met witnekraven aub ?
    Ik ben op zoek naar een jong van enkele weken.
    Of kan je me verder helpen aub ?
    Alvast dank.
    Mvg.
    Annemie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *