Stellers zeearend

Steller’s sea eagle
(Haliaeetus pelagicus)

Voorkomen : Oost-Azië, voornamelijk de kusten van Japan, Rusland en China
Gewicht : 5 – 9 Kg
Spanwijdte : 195 tot 250 cm
Voedsel: Vis, vooral zalm en forel, en watervogels

Stellers zeearend is de zwaarste van alle arenden, en met zijn gemiddelde grootte van ongeveer 1m, zeer groot. Hij komt voor aan de kustlijnen in Azië, maar is door overbevissing en andere menselijke invloeden intussen gecatalogeerd als kwetsbaar. In Japan wordt de vogel beschouwd als een nationale schat.

Terug

Eén reactie op “Stellers zeearend

  1. ik ben een preparateur en ben op zoek naar een dode steller arend of andere aparte arend soorten heeft u wel eens een dode volwassen vogel ? of weet u misschien iemand die er een dood heeft liggen.
    Dan zou ik deze dode vogel/s eventueel heel graag van u willen overnemen tegen een overeen te komen bedrag.
    in afwachting van uw antwoordt verblijf ik

    peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *