Siberische Oehoe

Siberian Eagle Owl
(Bubo bubo sibericus)

Voorkomen : Siberië.
Gewicht : +/- 3kg.
Spanwijdte : 1.50 -1.70m.
Voedsel: Muis, rat, konijn, egel,vos, vogels, kat, aas, enz..

De Siberische Oehoe is een ondersoort van de gewone Europese Oehoe. Hij bezit voornamelijk dezelfde kenmerken en eigenschappen als deze Europese Oehoe, maar heeft als meest in het oog springend onderscheidend element een veel lichter verenkleed en soms ook lichtere ogen. Deze verschillen zijn aanpassingen aan de leef- omstandigheden van de Siberische Oehoe: deze leeft namelijk in een kouder klimaat met veel sneeuwval. Een lichtere kleur maakt hem beter gecamoufleerd, hetgeen van voordeel is bij het jagen op prooi.

Terug