Roodstaartbuizerd

Red-tailed Hawk
(Buteo jamaicensis)

Voorkomen : Noord en Midden- Amerika, Caraïben.
Gewicht : 4000-6900 gr.
Spanwijdte : 180-245 cm.
Voedsel: Divers: kleine/middel- grote knaagdieren, fazant, slang.

De Roodstaartbuizerd komt voor in zeer verschillende leefomgevingen, zoals woestijnen, wouden en gebergten. Het is een vrij agressieve vogel die zijn territorium krachtig verdedigd, vooral wanneer het voedselaanbod in de wintermaanden afneemt. Het vrouwtje is als bij de meeste roofvogels groter dan het mannetje en verdedigt hem tegen belagers. Er zijn 16 ondersoorten binnen de Roodstaartbuizerdgroep. Verschillen zitten in geografisch voorkomen, kleur, tekening en afmeting. Alle Roodstaart- buizerds hebben echter rode staartveren, waaraan ze hun naam danken.

Terug