Roodrugbuizerd

red-backed hawk
(Geranoaetus polyosoma)

Voorkomen : Westelijk en zuidelijk Zuid-Amerika
Gewicht : 800 tot 1800 gram.
Spanwijdte : 113 tot 151 cm.
Voedsel: Zeer divers: kleine zoogdieren zoals cavia’s, konijnen, muizen, ratten, maar ook vissen, grote kevers, etc.

De roodrugbuizerd wordt in het Engels ook wel “variable hawk” genoemd, en dat is zeker terecht, want van deze soort zijn wel 27 verschillende soorten pluimages bekend. De soort bewoont in het wild wijdse landschappen, van alle hoogtes. Broeden gebeurt in verschillende seizoenen en kan ook variëren binnen deze soort. Ze bouwen grote stokkennesten op beschikbare hoge plekken. Eén tot drie eieren worden gelegd, welke na 26 tot 36 dagen uitkomen. De jongen krijgen hun veren na een periode van 40 tot 74 dagen.

Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *