Raaf

Common Raven
(Corvus Corax)

Voorkomen : ….
Gewicht : ….
Spanwijdte : 120 cm.
Voedsel: Zeer divers: kleine zoogdieren, aas voedsel resten, plantaardig materiaal.

De Raaf is de grootste zangvogel en de grootste geheel zwarte vogel ter wereld. Zijn snavel is groot en zwaar. Raven hebben een voorkeur voor lichtbeboste gebieden. Helaas is deze vogel de afgelopen eeuwen uitgeroeid in onze omstreken. Hij had een negatief imago en werd als onheilsbrenger gezien. Net als roofvogels en uilen gooit de Raaf een braakbal. Raven zijn intelligente vogels. Ze verstoppen hun voedsel en onthouden de verstopplaatsen. Ze kunnen tevens geluiden van andere vogels, dieren en mensen imiteren.

Terug

2 reacties op “Raaf

  1. Op Lanzarote zagen we vorige week een raaf die zat te kokhalzen en toen een 10 cm lang en ruim 2 cm brede braakbal produceerde. Die bleek te bestaan uit onverteerde plantenresten en heel veel witte steentjes tot ongeveer een cm groot.
    Deze raaf hield zich op bij een oude vulkaan/lavaveld. Wij picknickten daar. Hij wist dat duidelijk en zat te wachten op stukjes van ons brood. Aan alle steentjes te zien was hij niet kieskeurig!

  2. Goedenmiddag zou zelf graag een raaf willen trainen lijkt me echt geweldig,heb zelf roofvogels maar een raaf is toch anders.Ik weet niet of ik via u een raaf kan kopen misschien weet u waar dat wel kan.

    Vriendelijke groet,Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *