Keizerarend

Eastern- Imperial Eagle
(Aquila heliaca)

Voorkomen : Midden en Zuidoost- Europa, Rusland,Siberië, Kazachstan, China .
Gewicht : 2450-4530 gr.
Spanwijdte : 185 – 220 cm.
Voedsel: Middelgrote zoog- dieren en vogels.

De Keizerarend komt voornamelijk voor in bossteppen en open vlakten met boomgroepen, maar soms ook in cultuurlandschap. Hij jaagt voornamelijk in een cirkelende zweefvlucht of vanaf een zitplaats en slaat zijn prooien in de regel op de grond. Af en toe jaagt hij ook al lopend op reptielen, kikkers en insecten. Het Keizerarendpaar bouwt samen aan hun nest, dat zich in een boom met goed uitzicht bevindt.

Terug