Kappengier

Hooded vulture
(Necrosyrtes monachus )

Voorkomen : Zuid-Egypte tot Oost-Afrika.
Gewicht : ….
Spanwijdte : ….
Voedsel: Aas, hagedis, termiet, insect, voedselresten, enz..

De Kappengier is een kleine gier die vlakten, beboste gebieden, kust- gebieden en savannen bewoont. Sommigen wonen bij of in dorpen en hebben veel interactie met de mens. Deze gier is monogaam en vrij solitair. Door zijn kleiner formaat kan hij gemakkelijker opstijgen dan andere soorten. Hij is vaak als eerste bij een karkas, maar heeft de sterkere snavels van grotere soorten nodig om bij het vlees achter de taaie huid te komen. Bij opwinding kleurt zijn gezicht roder. Zijn Latijnse naam betekent: “op monnik lijkende vogel die de doden wegdraagt”.

Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *