Havikarend

Bonelli’s eagle
(Aquila fasciata)

Voorkomen: Zuid-Europa, Afrika noord en zuid van de Sahara, Midden-Oosten tot Zuid Azië en Indonesië.
Gewicht: +/- 2kg.
Spanwijdte: 1m50.
Voedsel: kleine zoogdieren en vogels, die hij vangt door als een valk op zijn prooi af te stoten.

Een havikarend is pas in het vijfde kalenderjaar volwassen. Een volwassen vogel is donkerbruin van boven, grijs van onder met verticale streping. In vlucht zijn kenmerkend de brede zwarte eindband en de donkergrijze ondervleugel met een brede bijna zwarte V-vormige band. Aan de vleugeluiteinden bevinden zich zwarte punten. De staart is grijs. De witte onderstaart bevat smalle banden en een donkere eindzoom.

Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *