Falkland Caracara

Striated Caracara
(Phalcoboenus Australis)

Voorkomen : Falkland eilanden (Zuid-Amerika).
Gewicht : + 2kg.
Spanwijdte : 1m20.
Voedsel: Voornamelijk aas, soms verzwakte dieren.

Deze vogels mogen op de Falkland eilanden, waar ze vandaan komen, helaas afgeschoten worden. Dat gebeurt vaak omdat ze schapen aanvallen. Ze eten zich soms zo vol (bijvoorbeeld van dode pinguïns) dat ze een tijdje niet meer kunnen vliegen. Om steile rotswanden te beklimmen, kunnen ze verticaal omhoog vliegen. Ook zoeken ze hun voedsel vaak lopend en huppend. Tijdens de show zijn ze inventief in het zoeken van voedsel: bewaar etenswaren daarom best uit hun zicht!

Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *