Chili-arend

Grey eagle buzzard
(Geranoaetus melanoleucus australis)

Voorkomen: Zuid-Amerika.
Gewicht: +/- 3kg.
Spanwijdte: 1m80.
Voedsel: kleine zoogdieren (chinchilla, konijn, enz.), vogels en reptielen

De Chili-arend leeft in open landschappen, steppen of dun beboste gebieden en bergen en is het meest actief bij veel thermiek en wind. Net als alle arenden blijven zij bij één en dezelfde partner. Buiten de vechtarend is dit de enige arend met een dergelijk mooi blauw-grijs gekleurd verenkleed.

Terug