Boeboekuil

Southern Boobook/Morepork Owl
(Ninox novaeseelandiae)

Voorkomen : Australië, Tasmanië, Nieuw-Guinea, Oost- Indonesië .
Gewicht : 150-175 gr.
Spanwijdte : ….
Voedsel: Kleine vogels en zoogdieren, insecten .

Er komen verschillende ondersoorten van deze kleine uil voor in Azië en Australië. Alle vormen roepen op dezelfde wijze: een hoog, twee- delig “boeboek” , waar ze hun naam aan te danken hebben. Ze eten vooral insecten en vogels, die ze vangen in de volle vlucht. Waar ze ook leven, ze rusten en slapen altijd overdag en gaan in de schemering op jacht. Ondanks zijn kleine formaat is deze uil een dapper en agressief roofdier.

Terug