Bengaalse Oehoe

Rock Eagle Owl /Indian Eagle Owl
(Bubo bengalensis)

Voorkomen : Westelijke Himalaya, India en Pakistan .
Gewicht : ….
Spanwijdte : ….
Voedsel: Rat en muis. Soms vogel, krab, reptiel en insecten.

In vergelijking met de Europese Oehoe is deze uil aanzienlijk kleiner. De Bengaalse Oehoe leeft meestal in een open vegetatie. Hij jaagt vanaf een verhoging of vliegt laag over de grond op zoek naar prooi. Om de jongen te beschermen wordt soms de  gebroken-vleugel-tactiek gebruikt: de uil doet net alsof hij zelf gewond is. Belagers worden van het nest vandaan gelokt. Eenmaal op veilige afstand gaat de uil er dan snel weer vandoor!

Terug