Amerikaanse Zeearend

Bald Eagle
(Haliaeetus leucocephalus)

Voorkomen : Noord-Amerika.
Gewicht : 4 – 6.5 kg.
Spanwijdte : 180-240 cm.
Voedsel: Voornamelijk vis (ook dode vis), kleine zoogdieren .

De Amerikaanse Zeearend leeft aan kusten, rivieren en meren. Zijn kop en staart worden wit in het vierde of vijfde jaar. Deze arend kan tijdens de vlucht de helft van zijn eigen gewicht (dus tot wel drie kilo) aan prooi meenemen. Gemiddeld worden deze vogels in het wild 22 en maximaal 35 jaar oud. In gevangenschap kunnen ze wel 50 jaar oud worden. De Amerikaanse Zeearend jaagt soms ook in groepen. De ´Bald Eagle` is het nationale symbool van de VS.

Terug